Reisemål

 

Dubrovnik

Pula

Split

Hvar

Makarska

Nyttig om Kroatia

 

Attraksjoner

Fakta

Kart

Priser og valuta

Transport

Vær og klima

Bestilling

 

Feriehus

Flybilletter

Hotell

Leiebil

Flagg og Kart

 

Foruten riksvåpenet i Kroatias flagg er det identisk med det Nederlandske. Kronen på riksvåpenet består av våpenskjoldene til Dubrovnik, Istria, Slavonia, Dalmatia og gamle Kroatia.

Se kart over Kroatia her

Partnere

 

Billige Reise

Danmark Reise

Krakow Reise

Gran Canaria

 

 

Strender i Dubrovnik

Dubrovnik strand

Bildet er av Bazu beach som ligger i bymuren til Dubrovnik.

Banje Beach

Banje Beach er utvilsomt den mest populære stranden i Dubrovnik på grunn av sin unike beliggenhet og utsikt. Stranden ligger like foran gamlebyens østre inngang (Ploce Gate).

Banje Beach er ikke en sandstrand, men består av rullestein som de fleste andre strendene i Kroatia. Stranden har rykte på seg til å tiltrekke seg berømte stjerner, sportsmenn og kunstnere fra hele landet.

Utenom å sole seg finnes det aktiviteter som jetski, vannski og bananbåt å ta seg til. Blir man sulten anbefales det en tur i den elegante strandrestauranten og muligens en tur i baren etterpå.

Copacabana Beach

En av Dubrovniks mest populære strender, deler navnet sitt med den legendariske stranden i Rio de Janeiro. Copacabana stranden ligger på spissen av Lapad halvøya, i en del av Dubrovnik kalt Babin Kuk. Stranden ligger 6 kilometer unna sentrum av Dubrovnik, og er kjent for sin spektakulære utsikt over Adriaterhavet.

Stranden er lang og består av rullestein. Den tilbyr et stort utvalg av vannsport som vannpolo, vannski, surfing, bananbåt, kano, dykking og fallskjerm. På kvelden samles folk i barene som serverer drinker og cocktailer. Det finnes også et diskotek her, så man kjeder seg aldri på Copacabana.

Sv. Jakov stranden

Sv. Jakov stranden er en familievennlig strand bestående av både rullestein og sand. Stranden ligger 1,5 kilometer fra sentrum av Dubrovnik og kan nås til fots og ved bil.

Stranden har en unik utsikt utover byen og øyen Lokrum. Det er mange aktiviteter å finne på som for eksempel kajakk, volleyball og jetski.

Hvis man skulle gå lei av solen er det flere koselige strand barer og restauranter på stranden.

 

Anbefalte hotell i Dubrovnik (Hotels.com)

Hilton Imperial

Valamar Resort

Importanne Resort

Hotel Villas

Hotel Ivka

 

Anbefalte hotell i Split (Hotels.com)

Hotel AS Split

Hotel Globo

Atrium Hotel

Art Hotel

Radisson Blue