Reisemål

 

Dubrovnik

Pula

Split

Hvar

Makarska

Nyttig om Kroatia

 

Attraksjoner

Fakta

Kart

Priser og valuta

Transport

Vær og klima

Bestilling

 

Feriehus

Flybilletter

Hotell

Leiebil

Flagg og Kart

 

Foruten riksvåpenet i Kroatias flagg er det identisk med det Nederlandske. Kronen på riksvåpenet består av våpenskjoldene til Dubrovnik, Istria, Slavonia, Dalmatia og gamle Kroatia.

Se kart over Kroatia her

Partnere

 

Billige Reise

Danmark Reise

Krakow Reise

Gran Canaria

 

 

Shopping i Dubrovnik

shopping dubrovnik

Shoppinggaten Stradun.

De fleste butikkene i Dubrovnik ligger i gamlebyen og i paradegaten Stradun. Her ligger det en rekke koselige småbutikker som selger suvenirer, vesker, klær, sko og håndverk. Det eneste negative man kan si om Stradun er at forhandlerne ofte skrur opp prisene på grunn av beliggenheten.

Hvis man går og kikker litt i de trange tverrgatene og smugene i gamlebyen kan en ofte komme over noen koselige småbutikker som har lavere pris på varene i forhold til Stradun.

Den beste måten å komme i kontakt med den kroatiske shoppingkulturen er ved å ta seg en tur på morgenmarkedet som ligger ved Gunduliceva Square, sentralt i gamlebyen. Her selges frisk frukt og grønnsaker, suvenirer og håndverk laget av lokalbefolkningen.

Dubrovnik og Kroatia har mange tradisjonelle suvenirer som er av høy kvalitet. Lavendel har en lang tradisjon i landet og er en populær suvenir. Broderi, fine viner, olivenolje og tradisjonell krydder og frukt brennevin er andre tradisjonelle suvenirer.

Butikkene i Dubrovnik har som regel åpent syv dager i uken fra 09.00 til 20.00 om sommeren.

 

 

Anbefalte hotell i Dubrovnik (Hotels.com)

Hilton Imperial

Valamar Resort

Importanne Resort

Hotel Villas

Hotel Ivka

 

Anbefalte hotell i Split (Hotels.com)

Hotel AS Split

Hotel Globo

Atrium Hotel

Art Hotel

Radisson Blue