Reisemål

 

Dubrovnik

Pula

Split

Hvar

Makarska

Nyttig om Kroatia

 

Attraksjoner

Fakta

Kart

Priser og valuta

Transport

Vær og klima

Bestilling

 

Feriehus

Flybilletter

Hotell

Leiebil

Flagg og Kart

 

Foruten riksvåpenet i Kroatias flagg er det identisk med det Nederlandske. Kronen på riksvåpenet består av våpenskjoldene til Dubrovnik, Istria, Slavonia, Dalmatia og gamle Kroatia.

Se kart over Kroatia her

Partnere

 

Billige Reise

Danmark Reise

Krakow Reise

Gran Canaria

 

 

Restauranter i Split

Som i resten av Kroatia er Split berømt for sin fantastiske sjømat. Reker, hummer, blåskjell og fisk serveres på flotte restauranter, sammen med en blanding av andre lokale retter. Kroatisk vin og de lokale ostene er også verdt å smake på.

 Det er ikke mangel på internasjonale restauranter i Split. Mange av disse serverer italiensk, fransk og asiatisk mat til rimelige priser.

Sumica

Sumica er en liten og koselig restaurant som ligger like utenfor sentrum av Split. Restauranten serverer hovedsakelig sjømat og har et bra utvalg av vin. Med hyggelig personell og en flott sjøutsikt ligger restauranten helt i toppsjiktet av restaurantene i Split. Restauranten har fornuftige priser, men koster litt mer en de rimeligst på grunn av god mat, ypperlig service og fin beliggenhet.

Adresse: Put Firula 6
Telefon: +385 21 38 98 97

Boban

Boban er et fint alternativ hvis man skal ut å bruke litt penger på mat i Split. Restauranten er desidert ikke blant de rimeligste i byen, men maten og servicen har et godt rykte. Restauranten åpnet i 1973 og serverer klassiske retter med ferske kroatiske råvarer.

Adresse: Hektoroviceva 49
www.restaurant-boban.com

Galija

Galija er en svært populær restaurant i Split som serverer den beste pizzaen i byen. Det finnes også et lite utvalg pastaretter til rimelige priser. Restauranten tiltrekker seg mye folk så det hender at det kan være fullt på kveldstid.
Adresse: Tonciceva 12

 

Anbefalte hotell i Dubrovnik (Hotels.com)

Hilton Imperial

Valamar Resort

Importanne Resort

Hotel Villas

Hotel Ivka

 

Anbefalte hotell i Split (Hotels.com)

Hotel AS Split

Hotel Globo

Atrium Hotel

Art Hotel

Radisson Blue