Reisemål

 

Dubrovnik

Pula

Split

Hvar

Makarska

Nyttig om Kroatia

 

Attraksjoner

Fakta

Kart

Priser og valuta

Transport

Vær og klima

Bestilling

 

Feriehus

Flybilletter

Hotell

Leiebil

Flagg og Kart

 

Foruten riksvåpenet i Kroatias flagg er det identisk med det Nederlandske. Kronen på riksvåpenet består av våpenskjoldene til Dubrovnik, Istria, Slavonia, Dalmatia og gamle Kroatia.

Se kart over Kroatia her

Partnere

 

Billige Reise

Danmark Reise

Krakow Reise

Gran Canaria

 

 

Gamlebyen i Dubrovnik

Gamlebyen i Dubrovnik dateres tilbake til 700-tallet og er på UNESCOs verdensarvliste. Den er omgitt av den berømte bymuren som ble bygget på 1300-tallet.
Før Dubrovnik ble bombet under Balkan konflikten var gamlebyen et av Europas mest populære reisemål og nå som den er restaurert og god som ny, tiltrekker den på nytt mange turister, året rundt.

Byens promenade og midtpunkt heter Stradum og ligger midt i gamlebyen. Det finnes også flere interessante severdigheter i gamlebyen som for eksempel Onofriofontenen og Fransiskanerklosteret. En av de største fornøyelsene i gamlebyen er å slappe av i en av de mange koselige restaurantene og barene. Det finnes også flere butikker som selger alt fra siste mote til kjekke suvenirer. Den beste måten å få en skikkelig oversikt over gamlebyen er å spasere en tur på bymuren som er 2 kilometer lang.

 

 

Anbefalte hotell i Dubrovnik (Hotels.com)

Hilton Imperial

Valamar Resort

Importanne Resort

Hotel Villas

Hotel Ivka

 

Anbefalte hotell i Split (Hotels.com)

Hotel AS Split

Hotel Globo

Atrium Hotel

Art Hotel

Radisson Blue